جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رییس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) از ارتقاء این پژوهشکده به پژوهشگاه در آینده خبر داد.

دکتر حسین قشقایی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با تشریح فعالیت‌های این پژوهشکده، اظهار داشت: این مرکز علمی در راستای تحقق ماموریت پاسخ گویی به نیازهای روبه رشد سازمان تبلیغات اسلامی، جامعه ایران، تامین محتوا در حوزه دین و ارائه برنامه‌های راهبردی درتبلیغ دین مشغول فعالیت می‌باشد.

وی افزود: یکی از اهداف این پژوهشکده در برنامه پنج ساله، ارتقاء پژوهشکده به پژوهشگاه همراه با ارتقا و تعمیق فعالیت‌های پژوهشی و تعریف و تنظیم محورهای کلان پژوهشی با محوریت اصول راهبردی  تبلیغی در جهت پاسخگویی به نیازهای مخاطبان درحوزه های فرهنگ دینی؛ اجتماعی و تربیتی است، ازاین رو علاوه بر نشر مکتوب، به فضای مجازی نیز توجه ویژه شده و با توسعه و تاسیس پایگاه‌های اطلاع رسانی همچون پژوهه، آموزشی پژوهشی مبلغین، فرهیختگان شیعی و کتابخانه هادی، قدم‌های خوبی در این عرصه برداشته است.

قشقایی با بیان این که فعالیت‌های پیش‌روی محققین با نگاه تحول گرایانه است، گفت: خوشبختانه آنچه امروز در این مرکز تحقیقاتی  صورت می‌پذیرد در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در رویکردهای تبلیغی و بنیادین  با ایجاد گروه‌های نه گانه است که خوشبختانه گام‌های خوبی در این عرصه برداشته شده است.

وی به تشریح گروه‌های نه‌گانه پرداخت و در خصوص گروه‌های ارتباطات تصریح کرد: اولین گروه متمرکز ومشخص در موضوع ارتباطات با ماموریت تولید اندیشه و نظریات فقهی حقوقی می‌باشد که در زمینه برقراری پیوند میان فقه و ارتباطات به معنای عام آن که فقه وحقوق ارتباطات و فقه و مدیریت ارتباطات است، فعالیت می‌نماید.

وی با بیان ضرورت راه اندازی این گروه‌ علمی افزود: در عصر حاضر و جامعه امروز، اطلاعات نقش فعالی در حوزه‌های  مختلف سیاسی و امنیتی ، اقتصادی ، تجارتی، علمی، فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی و جنبه‌های زندگی فردی دارد، به گونه‌ای که کارکرد فناوری ارتباطات و اطلاعات را در قلمروهای مختلف – نظیردولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، تبلیغات و آموزش و .... به راحتی می‌توان مشاهد کرد، همچنین از طرفی دیگر ارتباط تبلیغات دینی، با ارتباطات بسیار روشن است.

*فعالیت 15 گروه در پژوهشکده

قشقایی همچنین با اشاره به گروه های فعال  پژوهشکده باقرالعلوم (ع) خاطرنشان ساخت: 15 گروه در موضوعات  ؛ فقه و حقوق و ارتباطات ، اخلاق و عرفان ، دانشنامه اصحاب  پیامبر اعظم (ص)،  اطلاع رسانی و کتابخانه ، سایت پژوهه ، سایت سفیر و احکام گروه زن و خانواده ، دانشنامه پیامبر اعظم (ص)، ارزیابی پایان نامه ها ، گلشن ابرار ( فرهیختگان تمدن شیعه) احیاء آثار، فرهنگ و ارتباطات  دینی ، حدیث، ادیان و فرق ، مطالعات راهبردی، سایت اطلاع رسانی آموزشی مبلغین واعظون ، در این مرکز فعالیت می کنند.

رییس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با بیان این‌که  یکی از اهداف این پژوهشکده، تبلیغ تخصصی است، ابراز داشت: تبلیغ تخصصی با توجه به گسترش حوزه‌های تبلیغی در سطح کشور، خلا بزرگی بود که این مرکز در صدد رفع آن با تدوین راهبردهای لازم و  توسعه فرهنگ دینی برآمده است.

این محقق و پژوهشگر دینی اضافه کرد: بی تردید موضوعات ضروری، پویا و جدید زیادی وجود دارند که نیازمند پشتوانه ای پژوهشی هستند ، که متاسفانه مورد غفلت واقع شده اند .سایت سفیر فرصت خوبی است برای انتقال پژوهشهای نوین و استفاده بهینه از تجارب تبلیغی ، آموزشی و پژوهشی عالمان وارسته که در طول تاریخ به شایستگی با طرح موضوعات جدید و مبارزه با شبهات معاندین و غافلین این امر مهم را به انجام رسانده اند.

*فضای سایبری تحت اشراف فضلای حوزوی

رییس پژوهشکده باقرالعلوم اذعان داشت: در این فضای سایبری تلاش گردیده تا با ایجاد فرصتی پر محتواترین منبرهای تبلیغی در عرصه های گوناگون در اختیار مبلغین قرار بگیرد و همه فضلای حوزه بتوانند بهترین تحقیقات کاربردی، تولیدی و تجارب گرانسنگ خود را در زمینه های مختلف در معرض استفاده دیگران قرار دهند.

این پژوهشگر عرصه دین گفت: کوشش ما این است به نقطه ای برسیم که در عین حفظ آداب و رسوم تبلیغ سنتی ، موضوعاتی با گرایش قرآنی روایی، تربیتی، روانشناسی و... در عرصه ی تبلیغ طوری هدف گذاری شوند که مشکلات روحی ، روانی ، فردی ، اجتماعی، مخاطبین را از منظر دینی پاسخگو باشند و به طور کلی بتوان با طرح موضوعات کاربردی در اماکن تبلیغی راهکارهای دینی مناسبی بر مشکلات فردی ، خانوادگی و اجتماعی ارائه نمود و یا از بروز مشکلات جلوگیری کرد. وی ادامه داد: باید فرصت انقلاب اسلامی ایران را در پیشبرد اهداف اسلامی- فرهنگی مغتنم شمرد و در کنار طرح و پژوهش موضوعات کاربردی به شکل ارائه نیز توجه وافی نمود، در عرصه تبلیغات فراگیر نمی‌توان از قالب ارائه بی خبر بود و به آن بها نداد.

قشقایی با بیان این‌که تبلیغ امروز با گذشته تفاوت‌های اساسی  تحول گرایانه دارد، افزود: دغدغه‌های اصلی مسئولین این مرکز ایجاد فضایی کاملا علمی همراه با راهبردهای کلان تبلیغی در عرصه فرهنگ دینی جامعه که امروزه در آماج تبلیغات سوء رسانه‌های سمعی و بصری قرار گرفته است می‌باشد؛ چرا که تبلیغ در این عرصه راهکارهای متناسب با این عصر را می‌طلبد .

*نقد فیلم‌های سینمایی

وی در رابطه با ماموریت پژوهشکده در عرصه رسانه و با نگاه راهبردی، اظهار داشت: ازمهمترین اقدامات این مرکز که در حال اجرا است ، نقد فیلم‌های سینمایی مانند جدایی نادر از سیمین، ورود آقایان ممنوع و تله فیلم‌های تولیدی صدا و سیما است که توسط محققین عرصه رسانه مورد نقد و تحلیل قرار می‌گیرند.

رییس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) برآموزش حوزویان مبنی برتحلیل و نقد رسانه‌ها تاکید کرده و گفت: برخی از برنامه‌های صدا و سیما با حرکت‌هایی که هنجارهای دینی جامعه را مورد هجمه قرار داده  است با هدف اضمحلال دین تولید و پخش می‌شود؛ بنابراین باید با آموزش حوزیان این گونه رسانه‌ها مورد تحلیل و نقد قرار بگیرند؛ چرا که بیش از 50 درصد جامعه از گیرنده‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کنند.

*اقدامات تخریبی علیه روحانیت!

قشقایی افزود: برخی فیلم‌های سینمایی که در کشور تولید و پخش می‌شوند در صدد ارائه چهره غیر واقعی روحانیت درعرصه اجتماع هستند؛ به طور نمونه فیلم سینمایی طلا و مس با این که از مشاورین حوزوی هم در آن استفاده شده بود همچنان در نشان دادن چهره، روحانی متاثراز رفتار اجتماعی دیگران را به مخاطب نشان دادند که هنوز هم آثار برخی از تولیدات سینمایی همسو با این فیلم در جامعه مشاهد می‌شود.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا قبل ازآن که فیلمی تولید و پخش شود، نقائص اجتماعی و دینی آن را برطرف نمی‌کنند، گفت: متاسفانه صدا و سیما اجازه‌ حضور مراکز پژوهشی را در روند تهیه و تولید و پخش فیلم‌ها نمی‌دهد و اگر هم حوزویان بخواهد نقدی انجام دهد بلافاصله با پاسخ تندی از سوی فیلم سازان مواجه می‌شوند که اگر توانایی تولید فیلم را دارید، خودتان اقدام نمایید.

*جذب محققین سطح چهار  

رییس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در بخش پایانی سخنان خود، ورود حوزویان به عرصه هنری را ضروری خواند و  گفت: یکی از اقدامات تحولی که پژوهشکده در برنامه های خود دارد، فراخوان جذب هیئت علمی رسمی به جای هئیت علمی قراردادی  است که تا کنون مشغول بودند، از این رو از بین طلاب سطح چهار حوزه و دکترا طلاب  واجد شرایط بعد از گذراندن روند اداری جزء هیئت علمی رسمی این مرکز فعالیت خواهند کرد و ما از همین رسانه از تمامی طلاب واجد شرایط دعوت به همکاری می‌نماید.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha